مدرک آیلتس، یکی از مدارک اصلی برای کسانی است که قصد اپلای دانشگاههای خارج در مقطع مستر و دکترا را دارند. برای اپلای این دانشگاهها، مدارکی چون آیلتس، تافل، جی آر ای و جیمت ممکن است مورد استفاده قرار بگیرد. بنابراین باید طبق قوانین دانشگاه مقصدتان، مدرک زبان مورد نیاز را ارائه دهید. موضوع این نوشتار مدرک آیلتس است برای اینکه بتوانید مدرک آیلتس را دریافت کنید باید در کلاسهای زبان انگلیسی آیلتس شرکت کنید. بعد از پایان کلاس در آزمون آیلتس شرکت کنید و مدرک مورد نیاز را دریافت کنید. در مورد آزمون آیلتس چه میدانید؟ آیا میدانید چه نمرهای باید در آزمون زبان آیلتس، دریافت کنید؟ با اپلای باما همراه باشید تا همه چیز را در مورد آزمون با شما در میان بگذاریم.
آزمون آیلتس از اختصار واژه IELTS= International English Language Testing System گرفته شده است. این آزمون برای سنجیدن آمادگی داوطلبان و متقاضیان اپلای تحصیلی و ادامه تحصیل، فراهم شده است. این آزمون به طور مشترک توسط دانشگاه کمبریج و کنسولگری بریتانیا با مرکز آزمون آیلتس در استرالیا، در بیشتر از ۵۰۰ مرکز و در ۱۲۰ کشور در جهان برگزار میشود. تخمین زده شده است که سالانه در حدود یک و نیم میلیون نفر در این آزمون شرکت میکنند.
آزمون آیلتس در دو نوع برگزار میشود. یک نوع آن آیلتس آکادمیک است و نوع دیگر آن با عنوان جنرال شناخته میشود. بحث مورد نظر ما در اینجا مربوط به آزمون آیلتس آکادمیک (IELTS Academic) است. این آزمون شامل چهار بخش Listening، Reading، Writing و Speaking است. سه قسمت اول آزمون، در یک روز برگزار میشود. اما بخش Speaking به طور جداگانه در یک روز دیگر برگزار میشود.
برای اینکه بتوانید اپلای مقاطع تحصیلات تکمیلی را در دانشگاههای خارج از کشور دنبال کنید، باید مدرک آیلتس آکادمیک داشته باشید. زیرا این آزمون زبان انگلیسی، مواردی که یک متقاضی اپلای نیاز دارد بداند را در سطح علمی به آزمایش میگذارد. آیلتس جنرال به صورت عمومیتر است و جنبه علمی آن استاندارد نیست. اما آزمون آکادمیک، جنبه علمی کاملا استانداردی دارد و اغلب برای کسانی که قصد اپلای تحصیلی دارند برگزار شده و مورد استفاده قرار میگیرد. تفاوت این دو نوع آیلتس آکادمیک و جنرال در بخشهای Writing و Reading با هم تفاوت دارند.
ارائه مدرک آیلتس به دانشگاه مقصد برای اپلای، نشان دهنده تسلط متقاضی به زبان انگلیسی است. در وب سایت دانشگاه جایی که به مدارک مورد نیاز اشاره شده است میتوانید نمره آیلتس را که دانشگاه جهت اپلای دانشجو در نظر گرفته شده است را ببینید. با این حال بهتر است بدانید تسلط بر زبان انگلیسی برای اپلای دانشگاههای خارجی، یک مبحث جداگانه از مدرک زبان و فراتر از آن است. اما داشتن مدرک زبان آیلتس مورد نیاز دانشگاه میتواند پروسه اپلای شما را راحتتر کند. تحصیل موفق شما در یک دانشگاه خارجی نیازمند تسلط به زبان انگلیسی در سطحی فراتر از یک مدرک است.
کسب مدرک آیلتس یا تافل کاملا بستگی به هدفی دارد که شما دنبال میکنید. اگر رشته و دانشگاهی که شما قصد اپلای آن را دارید از شما مدرک آیلتس بخواهد، طبیعتا باید به دنبال آیلتس باشید. اما اگر دانشگاه از شما مدرک تافل بخواهد پس نیازمندی شما، مدرک آیلتس است. از نظر سطح زبان، میتوان گفت فاصله بین این دو مدرک بسیار کم شده است. در حدود ۹۰ درصد از دانشگاههایی که مقاطع تکمیلی را به زبان انگلیسی ارائه میدهند هم مدرک آیلتس و هم تافل را برای اپلای، پذیرش میکنند.
در مواردی نیز دیده شده است که متقاضی، دو دانشگاه را برای اپلای در نظر گرفته که یکی مدرک آیلتس و دیگری مدرک تافل را پذیرش میکند. در این موارد داشتن هر دو مدرک زبان، میتواند شما را به اهدافتان نزدیک کند. اما اگر دروس یک دانشگاه به زبانی غیر از زبان انگلیسی ارائه میشد، نیازمند داشتن مدرک زبانی مانند آلمانی، فرانسوی و یا هر زبان دیگری خواهید بود که مورد نیاز دانشگاه است. اگر در این زمینه، نیاز به دریافت بورسیه و یا فاند داشته باشید باید حتما مدرک زبان برای دانشگاه را آماده کنید.
آیلتس، معمولا در دانشگاههای کشورهایی مانند کانادا و استرالیا از متقاضی، درخواست میشود. اگرچه هر دانشگاه ممکن است حد نصاب خود را داشته باشد. اما میتوان مطمئن شد که در حدود بیشتر از ۹۰ درصد دانشگاهها حد نصاب بین ۶/۵ تا ۷/۵ را برای آیلتس و ۸۹ الی ۱۰۰ را برای تافل در نظر گرفتهاند. برخی کشورها نیز ممکن است مدرک جی آر ای را نیز از شما بخواهند.
آزمون آیلتس آکادمیک در چهار مرحله برگزار میشود. سه مرحله این آزمون به صورت پشت سر هم در یک روز و مرحله چهارم آن در روز دیگر، برگزار میشود.
لیسنینگ listening یکی از مهمترین بخشهای آزمون آیلتس و اولین مرحله آن است که در حدود ۳۰ دقیقه زمان میبرد. این قسمت چهار مرحله دارد و با لهجههای متفاوتی به متقاضی ارائه میشود. متقاضی در حین گوش دادن باید دقت کند و سپس با توجه به آنچه که فهمیده است به سوالاتی که در برگه آمده است پاسخ دهد. این سوالات توانایی افراد در فهمیدن موضوع اصلی گفتگو و اطلاعات پراکنده را نشان میدهند. هر گفتگو فقط یک بار برای شنیدن شما پخش میشود. پس باید نهایت دقت را در همان بار اول به کار برده و موارد را به خاطر بسپارید.
ریدینگ reading بخش دوم آزمون آکادمیک است. در این بخش، باید سه متن را بخوانید محتوای این متون به صورت توضیحی و تحلیلی به متقاضی ارائه میشوند. این مطالب از داخل کتابها، روزنامهها و مجلات آورده میشوند. این موضوعات به صورت رشتهای و تخصصی نیستند. این سوالات جوری طرح شدهاند که برای کسانی که قصد تحصیل در خارج را دارند در نظر گرفته میشوند، قابل درک هستند. بنابراین معمولا افراد متقاضی در این بخش، با شکل خاصی مواجه نمیشوند.
رایتینگ writing شامل دو بخش میشود. این بخشها سر جمع در حدود ۶۰ دقیقه زمان برای نوشتن به خود، اختصاص میدهند. موضوعاتی که برای رایتینگ در آیلتس آکادمیک انتخاب میشوند عمومی هستند و هر فرد تحصیل کردهای توانایی پاسخ به آنها را دارد. در این چالش، توانایی نگارش متقاضی سنجیده میشود.
این بخش شامل دو قسمت میشود در بخش اول، یک تصویر یا جدول به شما نشان داده میشود و سپس از شما خواسته میشود اطلاعات داخل آن را خلاصه کرده و با زبان خودتان توصیف کنید و در حدود ۱۵۰ الی ۱۸۰ کلمه بنویسید. موضوع دوم این است که از شما میخواهند یک نظریه یا بحث در حدود ۲۵۰ کلمه بنویسد.
اسپیکینگ speaking، بخش پایانی این آزمون است این آزمون توانایی شما برای برقراری ارتباط و مکالمه به زبان انگلیسی را به سنجش میگذارد. این آزمون زمانی در حدود ۱۵ دقیقه را به خود اختصاص داده و سه قسمت را شامل میشود.
قسمت اول این آزمون شامل سوالات عمومی است که در باره اشخاص آغاز میشود. این موضوعات مواردی نظیر علایق، تحصیلات و محل زندگی فرد را در نظر میگیرد. برای این قسمت باید در حدود ۵ دقیقه وقت بگذارید. قسمت دوم اسپیکینگ آیلتس آکادمیک، شامل موضوعی است که به شما داده میشود. سپس یک دقیقه زمان در اختیار شما گذاشته میشود تا در مورد آن فکر کنید. بعد از آن، شما در حدود ۲دقیقه وقت دارید تا در مورد موضوع فکر کنید. سپس در مورد موضوع، یک تا دو سوال از شما پرسیده میشود و شما باید در قالب جملاتی کوتاه به آنها پاسخ دهید.
قسمت سوم اسپیکینگ، شامل سوالاتی است که در بخش دوم آزمون از شما میشود. این سوالات سبب میشود که شما در حدود ۵ دقیقه زمانی که دارید، ایدههایی جدید را پروانده و بیان کنید.
با وجود اهمیت زیادی که مدرک زبان در پروسه اپلای خارج از کشور دارد، موضوع نداشتن مدرک زبان یکی از مواردی است که سبب شده است بسیاری از متقاضیان ایرانی از مرحله اپلای عقب بمانند. این مورد بازدارنده سبب شده است که بسیاری از دانشجویان نخبه ایرانی از مقاصد خود دور مانده و در پروسه اپلای کردن خود شکست بخورند. بنابراین اگر قصد اپلای خارج از کشور را دارید باید موضوع مدرک زبان را جدی بگیرید.
آزمون آیلتس در یک سال، با توجه به موقعیت جغرافیایی شا، چندین بار برگزار میشود. بنابراین بهتر است نگران زمان برگزاری آزمون، نباشید. هر زمان که مطمئن شدید که آماده هستید، در آزمون زبان انگلیسی شرکت کنید تا نتیجهای موفقیتآمیز کسب کنید.
همانطور که پیشتر هم اشاره شد نمره آیلتس در سطح جهان برای اپلای، در حدود ۶/۵ تا ۷/۵ در نظر گرفته شده است. با این حال برای اینکه بیشتر در این مورد بدانید ما نمرات زبان برخی از دانشگاههای مطرح جهان را برای آشنایی شما میآوریم.
دانشگاه آکسفورد از سال ۲۰۱۸ به بعد، برای دانشجویانی که قصد اپلای دوره کارشناسی را داشتند مدرک آیلتس ۷ و برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی مدرک آیلتس ۵/۷ را در نظر گرفته است.
دانشگاه کمبریج از سال ۲۰۱۸ به بعد برای دانشجویان مقطع کارشناسی نمره ۷/۵ آیلتس را در نظر گرفته است. با این حال توسط نمره زبان آیلتس در دپارتمانهای مختلف در این کشور در حدود ۷ به بالا بوده است.
دانشگاه ملبورن از سال تحصیلی ۲۰۱۸ به بعد، مدرک آیلتس ۷ را برای دانشجویان در نظر گرفته است. با این حال در استرالیا نیازمندیهای مربوط به آزون زبان از یک بخش نسبت به بخش دیگر متفاوت است.
دانشگاه آلبرتا برای اپلای دانشجویان خارجی، مدرک آیلتس ۶/۵ به بالا را در نظر قرار داده است. با این حال دیده شده که این دانشگاه مدرک زبان آیلتس ۵/۵ را نیز پذیرفته است و سپس به صورت جداگانه آنها را مورد آزمون قرار داده است.
دانشگاه کویین برای دانشجویان متقاضی تحصیل در این دانشگاه، حداقل نمره ۶/۵ را در نظر گرفته است. این دانشگاه برای پذیرش دانشجویان تحصیلات تکمیلی نمره آیلتس ۷ را در نظر گرفته است.
دانشگاه بیرمنگام با وجود استانداردهای اخذ شده این دانشگاه، نمره آیلتس در مراحل مختلف متفاوت در نظر گرفته است. این دانشگاه برای برنامههای سادهتر، نمره ۵/۵ یا ۶ را در نظر میگیرد اما برای اپلای دانشجویان خارجی نمره ۷ را منظور کرده است.
دانشگاه کالیفرنیا، متقاضیان اپلای دکترا را با نمره آیلتس ۷ و بالاتر پذیرش میکند. این دانشگاه برای دانشجویان کارشناسی مدرک ۶/۵ در نظر گرفته است.
مدرک آیلتس برای اپلای دانشگاههای خارج، یکی از مدارک اصلی، محسوب میشود. اگر خیلی زود و در سن پایین شروع به خواندن زبان کنید و با گرفتن دیپلم، همزمان بتوانید مدرک زبان انگلیسی را در هر نوعی که نیاز دارید را هم بگیرید، راه شما برای دست یافتن به دانشگاههای خارج برای تحصیل در حدود ۶۰ درصد هموار خواهد بود. با این حال در هر مرحلهای که شما تصمیم بگیرید مدرک زبان را دریافت کنید، کمی تلاش بیشتر میتواند شما را به هدفتان برساند. در این نوشتار در مورد آزمون آیلتس و بخشهای مختلف آن و نمرهای که دانشجویان باید ارائه کنند، صحبت شد. اپلای باما تلاش میکند تا شما را با آماده کردن مدارک اپلای تحصیلی خارج از کشور توسط خودتان، آشنا کند.